email: info@thoommedia.nl | mobile: +31 6 39575507

Voor Stiching OOPOEH, of Opa’s en Oma’s passen op een huisdier, produceerde Thoom Media 12 spotjes. Bestemd voor televisie en internet, bedoeld om zowel baasjes van huisdieren als 55 plussers die af en toe op een huisdier willen passen met elkaar in contact te brengen. De nieuwe website van OOPOEH is onlangs gelanceerd en vanaf juli 2012 zijn de spotjes in eerste instantie te zien op RTV Noord Holland en als stoppers bij RTL en SBS.

Bezoek OOPOEH via: www.oopoeh.nl

OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier
Stichting OOPOEH spoort ouderen aan om zich in te zetten als oppas voor huisdieren. OOPOEH wil hiermee drie vliegen in één klap slaan: ouderen helpen aan meer gezelschap en beweging, baasjes helpen aan een betrouwbare oppas en huisdieren helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben. Om zoveel mogelijk ouderen de gelegenheid te geven om OOPOEH te worden proberen we zoveel mogelijk verschillende diersoorten te werven. Dus ook voor ouderen die minder mobiel zijn, zijn er dieren om gezelschap te houden (denk aan een knaagdier, vogel, oudere kat of hond). OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Dat betekent niet dat alleen opa’s en oma’s mee mogen doen, zeker niet. Als OOPOEH wordt een oudere oppas-opa of oma van het huisdier, zo moet je het zien.

OOPOEH HELPT OUDEREN
Ouderen in Nederland beschikken over een grote dosis levenservaring, energie en kennis. En willen die benutten door iets leuks en zinvols te doen. Met OOPOEH bieden 55+ers zich aan als oppas voor een huisdier. Veel ouderen zijn graag in het gezelschap van een huisdier maar willen er niet meer een aanschaffen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst. Ze kunnen zelf kiezen op welk dier ze willen passen en hoe vaak. En zo helpen ze ook nog een baasje en huisdier! Naast het gezelschap van een huisdier stimuleert OOPOEH contact tussen het baasje van het huisdier en de OOPOEH door ze voor een langere tijd aan elkaar te koppelen. Zo hebben het huisdier en baasje een vaste vertrouwde oppas en kan de OOPOEH een band opbouwen met het dier en baasje. Ook de OOPOEH’s onderling ontmoeten elkaar: OOPOEH organiseert minimaal twee keer per jaar leuke uitjes voor alle ingeschreven OOPOEH’s, baasjes (en soms ook de huisdieren) om de OOPOEH’s te bedanken voor hun oppasuren. En ouderen krijgen door OOPOEH niet alleen een socialer leven: het zorgen voor een dier blijkt ook goed voor de gezondheid. Zo verbetert het de conditie, stemming en helpt het tegen een hoge bloeddruk.

OOPOEH HELPT BAASJES EN HUISDIEREN
OOPOEH’s helpen huisdierbezitters, door voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen. Maar ze helpen ook de huisdieren. Als het baasje van huis is voelen veel huisdieren zich eenzaam. Overdag moeten ze vaak lang wachten tot hun baasje weer thuiskomt. Wat is er dan beter dan een leuke, goede oppas? Een OOPOEH!